Puigdemont se sotmet a la qüestió de confiança

La CUP ha assegurat el seu suport al president de la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, se sotmetrà a la qüestió de confiança de la cambra catalana, tal com ho va sol·licitar el passat 6 de setembre. És el primer cop que un president català se sotmet a una qüestió de confiança d’ençà que es va restablir el Parlament com a institució democràtica, l’any 1980.

La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va assegurar el passat 5 de setembre que la seva formació donarà suport al president de la Generalitat en la moció de confiança a la qual se sotmet aquest dimecres. “És un sí a acabar de continuar la legislatura que vam començar i a seguir treballant”, va afirmar la diputada, ja que “no hi ha motius per convocar noves eleccions”. Puigdemont s’ha assegurat els deu vots favorables de la CUP abans de sotmetre’s a la qüestió de confiança, perquè seran decisius per obtenir una majoria simple, i així superar el tràmit.

A les quatre de la tarda Puigdemont obrirà el debat sense límit de temps. Un cop acabi el seu torn, se suspendrà la sessió i es reprendrà dijous a les nou del matí. En aquest moment, els representants dels grups parlamentaris tindran trenta minuts per intervenir, de major a menor representació, i Puigdemont podrà respondre’ls sense límit de temps. Un cop finalitzi el debat de dijous es farà la votació, que serà pública. Els diputats hauran de votar un per un i per ordre alfabètic, i podran votar ‘sí’, ‘no’ o abstenir-se.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides