Site icon El Triangle

Barcelona i París es “casen”

Título de la imagen

Título de la imagen

Aprofitant les festes de la Mercè, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de París, Anne Hidalgo, s’han reunit al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i han firmat un acord d’amistat i col·laboració per enfortir la relació entre les dues ciutats. L’acord preveu desenvolupar projectes i compartir experiències, de forma prioritària, en àmbits com el turisme, habitatge, inclusió social, cultura, esports, innovació, gestió pública de l’aigua i memòria històrica.

Ambdues alcaldesses s’han compromès a treballar en xarxa, en paraules de Colau, per millorar també aspectes com la democràcia participativa i la governança de les ciutats, davant dels nous reptes de futur, com els refugiats. En aquest sentit, Anne Hidalgo ha explicat que cada dia arriben 100 refugiats a la capital francesa. Per aquest motiu, posarà en funcionament ‘el carnet de ciutat’, una iniciativa que aquí està intentant defensar la CUP sense èxit, i obrirà, al nord de la ciutat, un nou camp per acollir-los.

L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello i de representants de la resta de grups, tret de la CUP. Per part de la delegació francesa, ha assistit el primer tinent d’alcalde, Bruno Julliard; l’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, i el cònsol a Barcelona, Edouard Beslay. París és la ciutat convidada a les festes de la Mercè d’enguany i el Parc de la Ciutadella és l’epicentre de la programació, on es fan espectacles d’arts de carrer per a tots els públics, entre altres actuacions.

Exit mobile version