Site icon El Triangle

Rajoy va participar en l’operació per forçar al BPA a delatar Pujol

Título de la imagen

Título de la imagen

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va enviar al seu cap de Gabinet, Jorge Moragas, i al secretari d’Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, a Andorra per aconseguir extractes del compte de l’expresident català Jordi Pujol i Soley. Segons informa el diari Público, durant l’estiu de 2014, Rajoy va enviar a Moragas i García-Legaz per establir negociacions polítiques amb els responsables de la Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco.

Tot indica que l’objectiu era el d’obtenir informació sobre el compte de Jordi Pujol en aquesta entitat, i lliurar-lo al Ministeri de l’Interior, encara que amb aquest procediment es violés la legislació andorrana. Només 20 dies abans que l’expresident de la Generalitat declarés davant del jutge Ruz a l’Audiència Nacional, es van donar per finalitzades les negociacions entre els germans Cierco i els polítics, i Mariano Rajoy va fer la primera visita d’un cap de Govern espanyol al Principat d’Andorra.

Segons Público, Jorge Moragas, mà dreta de Mariano Rajoy, va ser el primer a reunir-se amb els Cierco. L’any 2011, abans d’entrar al Govern, Moragas va estar involucrat en l’obtenció d’informacions sobre els Pujol. De fet, l’any anterior, Moragas va demanar a l’exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, que s’assegués amb la llavors secretària general del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i li expliqués tot el que havia viscut al costat del primogènit de l’expresident. Moragas també va participar activament en la denominada ‘Operació Catalunya‘.

També el secretari d’Estat de Comerç i secretari general de la Fundació FAES, Jaime García-Legaz, va reunir-se amb Antoni Martí, membre del govern andorrà, per aconseguir un compromís de col·laboració en el lliurament de les dades bancàries dels comptes dels Pujol a la BPA. A canvi, García-Legaz va entregar un missatge als amos del BPA on assegurava que intentaria retardar el màxim possible la inspecció al SEPBLANC (Servei de Prevenció i Blanqueig de Capitals), que depèn del Banc d’Espanya i, per tant, del Ministeri d’Economia que encapçala Luis de Guindos.

Exit mobile version