Site icon El Triangle

La matriu de Copisa té un forat de 119 milions

Josep Cornadó

Josep Cornadó

Auró 97, societat hòlding matriu de la constructora Copisa, una de les principals donants de la Fundació CatDem empastifada en el cas del 3%, va tancar l’exercici del 2014 amb un resultat negatiu de 119 milions d’euros, publica Crónica Global basant-se en els comptes lliurats al Registre Mercantil. El forat s’ha eixamplat el darrer any: l’exercici anterior es va tancar amb un saldo deficitari de 109 milions.

A més, segons ha revelat El Confidencial, el conglomerat ha incomplert l’acord de reestructuració del deute signat fa un any amb la banca, el pagament del qual es va ajornar el juliol i s’havia d’efectuar el setembre, de manera que els creditors han de decidir si prenen la companyia als Cornadó o si els concedeixen una nova oportunitat per remuntar la situació, marcada també pels vincles amb escàndols de corrupció.

Copisa és una de les constructores que més negoci ha fet a Catalunya i de les més properes a CDC i als Pujol. Té imputats el seu principal accionista i president executiu, Josep Cornadó, i la seva esposa, Elvira Vidal, que és consellera delegada d’Auró 97 i accionista, així com l’exconseller delegat Xavier Tauler, pel suposat pagament de comissions als fills de l’expresident Jordi Pujol.

Actualment es troba tècnicament en causa de dissolució i Auro 97, segons Crónica Global, ha hagut de pignorar inversions diverses, saldos a cobrar i immobilitzat material i immaterial per un total de 152 milions. Així mateix, com ha publicat El Confidencial aquest dimecres, Copisa ha recorregut als fons voltor per mirar de respirar: segons fonts financeres, s’ha venut set sòls a Castlelake (antiga TPG Credit Management) i dues promocions d’habitatges a Lone Star.

Exit mobile version