Site icon El Triangle

El somni dels Jocs esdevé un malson a Tarragona

Títol de la imatge

Títol de la imatge

Queden menys de dos anys perquè la ciutat de Tarragona celebri els Jocs del Mediterrani i el més calent és a l’aigüera. S’han fet passes significatives per poder arribar a temps i assumir el repte d’organitzar amb dignitat aquest esdeveniment esportiu, que aplega cada quatre anys els països de la conca mediterrània, però el cert és que les obres estan encara a les beceroles i els interrogants es fan més grans cada dia que passa.

El 30 de juny de 2017 és el dia D. Aquesta és la data prevista i fixada per l’inici dels XVIII Jocs del Mediterrani, una competició que s’organitza sota els auspicis del Comitè Olímpic Internacional (COI) i que es perllongarà durant deu dies. Hi ha anunciada la participació de 4.000 esportistes de 24 països (tots els del “llac” mediterrani -amb l’excepció d’Israel- a més de Sèrbia, Macedònia, Andorra i San Marino), 1.000 jutges i membres de suport de l’organització, més de 1.000 periodistes i els 3.600 voluntaris que ha reclutat fins ara el comitè organitzador.

S’espera que més de 150.000 espectadors acudeixin a les competicions, que tindran per escenari la ciutat de Tarragona i 15 ciutats del territori de Catalunya. A Barcelona, per exemple, s’hi celebraran les proves d’hípica i a Castelldefels, les de rem.

(…)

En un principi, es parlava d’una inversió d’uns 300 milions per construir i organitzar els Jocs del Mediterrani. Després, el pressupost s’ha anat retallant a cops de destral i ara s’ha ajustat a 90 milions d’euros, dels quals 50 milions corresponen a les instal·lacions necessàries per celebrar les proves esportives i 40 milions per les despeses d’organització.

S’havia previst una Vila Mediterrània per allotjar els esportistes, que s’havia de construir als antics terrenys de la Tabacalera a Tarragona. El projecte s’ha abandonat i ara la “família olímpica” s’hostatjarà en hotels de Salou.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Exit mobile version