Site icon El Triangle

González va dir sí a la “identitat nacional” de Catalunya

Sense títol

Sense títol

El periodista Enric Juliana ha difós l’enregistrament de l’entrevista que va fer a Felipe González per demostrar que l’expresident del Govern espanyol es contradiu quan nega que demanés una reforma de la Constitució per reconèixer Catalunya com a nació.

La Vanguardia va publicar l’entrevista el cap de setmana en què el l’exdirigent socialista reconeixia la identitat nacional de Catalunya. El diari titulava: ·La reforma ha de reconèixer Catalunya com a nació”. “Lamento dir que aquesta frase no és a l’entrevista, no la vaig pronunciar i ni tan sols em van fer aquesta pregunta”, replicava González, per afegir: “Ni va existir la pregunta ni la resposta que apareix entre cometes“.

Després de la polseguera que ha generat a les xarxes el desmentit de González, Juliana ha escrit al seu compte de twitter: “El text de l’entrevista a Felipe González a La Vanguardia fou revisat per la seva oficina. Aquesta va ser la resposta: “Nada que objectar“. I finalment, el periodista ha difós aquest dimecres a Rac1 l’àudio de l’entrevista en què González, preguntat si estaria disposat a reconèixer la identitat nacional de Catalunya respon: “Absolutament”.

Per tant, si bé és cert que González, malgrat el desmentit, es mostra a favor del reconeixement de la identitat nacional catalana, no ho afirma directament com diu el titular de La Vanguardia.

Exit mobile version