Site icon El Triangle

Vaga indefinida a Indra Sistemas

Marxa d'Indra cap al Parlament

Marxa d'Indra cap al Parlament

Indra Sistemas, la matriu de la multinacional Indra, ha deixat de produir aquest dilluns al matí a conseqüència de la vaga indefinida que han iniciat els seus treballadors. L’acció promoguda per la CGT respon a una mesura de protesta i de pressió per aturar l’Expedient de Regulació d’Ocupació impulsat per la direcció, que vol fer fora 1.850 empleats.

Els treballadors no entenen que una empresa que ha pagat indemnitzacions milionàries a directius que han marxat necessiti una reestructuració que afecta els empleats més qualificats. Denuncien que la intenció del liquidador i president de l’ens, Fernando Abril Martorell, és canviar la mà d’obra qualificada, que rep un salari d’entre 30.000 i 40.000 euros anuals, per nous treballadors que en rebin entre 15.000 i 20.000.

Tot i que el tret de sortida de la vaga l’ha donat Indra Sistemas a Madrid, i l’han seguit les delegacions de Corunya i Barcelona, és a Catalunya o la filial té una activitat sindical més potent i on des de fa una setmana han anat aturant temporalment la producció. De fet, dijous passat, un centenar de treballadors d’Indra Sistemas va personar-se al Parlament i va aconseguir el compromís de tots els grups parlamentaris per pressionar la direcció perquè solucioni el conflicte.

Exit mobile version