Site icon El Triangle

L’any electoral ‘rega’ amb 57 milions d’euros els partits polítics

rajoy pedro sanchez

rajoy pedro sanchez

En la suma de tot l’Estat, la xifra que s’embutxaquen els partits polítics supera els 57 milions d’euros, un cop celebrades les eleccions andaluses i les municipals i autonòmiques del 24 de maig. És una xifra provisional a la qual s’hauran de sumar els imports de les eleccions al Parlament de Catalunya i les eleccions generals que està previst que se celebrin enguany per conèixer quants diners públics costa, pel que fa a subvencions, l’any electoral 2015.

Dos terços van a parar a PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos: 37,7 milions. Els dos partits que han governat Espanya des del 1982, en concret, obtenen més d’un 53% dels diners: 30,4 milions. El PP lidera aquest rànquing de subvencions públiques amb 19,1 milions d’euros, seguit pel PSOE (11,3 milions), Podemos (3,9 milions) i Ciudadanos (3,4 milions).

La relació vots/escons-diners
En la cita d’Andalusia s’han repartit 22.299 euros per escó i 0,82 euros per vot. En total, més de 5,4 milions d’euros.

Pel que fa a les municipals, a 270,9 euros per regidor i 0,54 euros per vot, s’han repartit 30,6 milions, 14,2 milions dels quals van a parar als més beneficiats: PP, PSOE i C’s.

En les eleccions autonòmiques del 24-M, una contesa que decidia els governs de 13 territoris de l’Estat, cadascun amb un import per vot i escó diferent, es va totalitzar un repartiment de més de 21 milions d’euros. PP, PSOE, C’S i Podemos es van embutxacar les quantitats més grans.

Exit mobile version