L’any electoral ‘rega’ amb 57 milions d’euros els partits polítics

El PP rep 19,1 milions; el PSOE, 11,3; Podemos, 3,9; i Ciudadanos, 3,4
rajoy pedro sanchez
rajoy pedro sanchez

En la suma de tot l’Estat, la xifra que s’embutxaquen els partits polítics supera els 57 milions d’euros, un cop celebrades les eleccions andaluses i les municipals i autonòmiques del 24 de maig. És una xifra provisional a la qual s’hauran de sumar els imports de les eleccions al Parlament de Catalunya i les eleccions generals que està previst que se celebrin enguany per conèixer quants diners públics costa, pel que fa a subvencions, l’any electoral 2015.

Dos terços van a parar a PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos: 37,7 milions. Els dos partits que han governat Espanya des del 1982, en concret, obtenen més d’un 53% dels diners: 30,4 milions. El PP lidera aquest rànquing de subvencions públiques amb 19,1 milions d’euros, seguit pel PSOE (11,3 milions), Podemos (3,9 milions) i Ciudadanos (3,4 milions).

La relació vots/escons-diners
En la cita d’Andalusia s’han repartit 22.299 euros per escó i 0,82 euros per vot. En total, més de 5,4 milions d’euros.

Pel que fa a les municipals, a 270,9 euros per regidor i 0,54 euros per vot, s’han repartit 30,6 milions, 14,2 milions dels quals van a parar als més beneficiats: PP, PSOE i C’s.

En les eleccions autonòmiques del 24-M, una contesa que decidia els governs de 13 territoris de l’Estat, cadascun amb un import per vot i escó diferent, es va totalitzar un repartiment de més de 21 milions d’euros. PP, PSOE, C’S i Podemos es van embutxacar les quantitats més grans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides