Site icon El Triangle

El president-saquejador de La Seda eludeix la presó

Títol de la imatge

Títol de la imatge

Rafael Español, expresident de La Seda de Barcelona, no ingressarà a la presó malgrat haver admès el saqueig d’aquesta emblemàtica empresa química catalana i malgrat que la Fiscalia havia sol·licitat inicialment que se’l condemnés a 27 anys i mig de presó per delictes d’apropiació indeguda, frau fiscal i falsificació de documents.

Finalment, la Fiscalia i Español han pactat i l’empresari, una figura al servei de l’anomenat sector negocis de Convergència, ha estat condemnat a un any i onze mesos de presó i haurà de pagar una multa de gairebé 703.000 euros pel desviament de 12,2 milions.

La Fiscalia ha rebaixat la seva petició inicial basant-se en els atenuants d’una dilació indeguda en el procediment i en el fet que els acusats han pagat part de les quantitats exigides en concepte de responsabilitat civil. Tanmateix, Español i el seu col·laborador en el desfalc, Antonio Comadrán, que també rep una pena mínima, han abonat a Hisenda els diners defraudats quan manaven a La Seda.

Español no té antecedents penals, per la qual cosa el més probable és que no hagi d’entrar a la presó, el mateix que passa amb la resta de membres de la cúpula de La Seda implicats en la trama delictiva.

Exit mobile version