Site icon El Triangle

El Govern espera que el ‘regal’ de les concessions dels túnels animi les empreses a invertir a Catalunya

Túnel del Cadí

Túnel del Cadí

El banc brasiler BTG va vendre el mes passat al fons francès Ardian per gairebé 150 milions la seva participació d’un 65% de les autopistes Tabasa (túnels de Vallvidrera) i Túnel del Cadí que havia comprar dos anys abans per 60 a la Generalitat. Davant aquest negoci privat fruit d’una venda de patrimoni públic, el PSC ha acusat, aquest dimecres de plenari, el Govern català d’haver gestionat malament els seus recursos i ha demanat responsabilitats. Lluny d’assumir-les, el conseller Mas-Colell ha posat la venda com a exemple de bon negoci per a l’empresa privada, a qui ha animat a invertir a Catalunya.

“Plusvàlues inexplicables… o és que aquesta concessió valorada a la baixa anava lligada a l’externalització d’Aigües Ter-Llobregat –on el banc brasiler té participacions-. El primer concurs va ser declarat desert pel Govern, i en un segon fan una adjudicació que li permet al banc fer beneficis més enllà del normal”, ha acusat el diputat socialista Jordi Terrades.

“El 2012 va ser un any dificilíssim i a la Generalitat li va tocar vendre edificis i concessions. Hi va haver un procés de subhasta en què només es va presentar un participant, que la va guanyar. A aquest comprador li ha anat bé la inversió. A mi no em sorprèn. Invertir a Catalunya és una bona opció econòmica. I que això serveixi perquè siguin menys tímids a l’hora d’invertir a Catalunya”, ha replicat Mas-Colell.

Exit mobile version