El Govern espera que el ‘regal’ de les concessions dels túnels animi les empreses a invertir a Catalunya

El banc brasiler que les va adquirir va guanyar 87 milions amb la seva venda al cap de dos anys
Túnel del Cadí
Túnel del Cadí

El banc brasiler BTG va vendre el mes passat al fons francès Ardian per gairebé 150 milions la seva participació d’un 65% de les autopistes Tabasa (túnels de Vallvidrera) i Túnel del Cadí que havia comprar dos anys abans per 60 a la Generalitat. Davant aquest negoci privat fruit d’una venda de patrimoni públic, el PSC ha acusat, aquest dimecres de plenari, el Govern català d’haver gestionat malament els seus recursos i ha demanat responsabilitats. Lluny d’assumir-les, el conseller Mas-Colell ha posat la venda com a exemple de bon negoci per a l’empresa privada, a qui ha animat a invertir a Catalunya.

“Plusvàlues inexplicables… o és que aquesta concessió valorada a la baixa anava lligada a l’externalització d’Aigües Ter-Llobregat –on el banc brasiler té participacions-. El primer concurs va ser declarat desert pel Govern, i en un segon fan una adjudicació que li permet al banc fer beneficis més enllà del normal”, ha acusat el diputat socialista Jordi Terrades.

“El 2012 va ser un any dificilíssim i a la Generalitat li va tocar vendre edificis i concessions. Hi va haver un procés de subhasta en què només es va presentar un participant, que la va guanyar. A aquest comprador li ha anat bé la inversió. A mi no em sorprèn. Invertir a Catalunya és una bona opció econòmica. I que això serveixi perquè siguin menys tímids a l’hora d’invertir a Catalunya”, ha replicat Mas-Colell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides