Site icon El Triangle

La Fiscalia demana dotze anys de presó per a la cúpula de La Seda

Títol de la imatge

Títol de la imatge

El president de La Seda de Barcelona entre el 1993 i el 2009, Rafael Español, i altres membres de la cúpula d’aquesta empresa del sector químic s’enfronten a una petició de dotze anys de presó per part de la Fiscalia.

El Ministeri Públic atribueix l’antiga cúpula el desviament fraudulent de diners cap a les societats Netco i Polímeros Pet, tot causant un perjudici patrimonial a La Seda, entre el 2006 i el 2008, superior als 4,3 milions d’euros.

Segons l’acusació, Español i els altres membres de la cúpula de La Seda va elaborar un pla per saquejar fons de l’empresa: venien tones de matèries primeres que no existien a altres empreses controlades pels acusats i La Seda, posteriorment, les tornava a adquirir a un preu superior. En alguns casos, es va arribar a simular el transport a magatzems.

El fiscal descarta que s’hagués produït el moviment físic de mercaderies en l’escrit que culpa Español de quatre delictes continuats: estafa, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental.

No és l’única causa que Español té pendent amb relació a la seva gestió al capdavant de La Seda. El fiscal va demanar fa un any 25 anys de presó per a l’expresident d’aquesta empresa pel suposat desviament de 12,2 milions d’euros. Li atribueix delictes d’apropiació indeguda, contra Hisenda i falsificació de documents.

La Seda de Barcelona es troba a les acaballes de la seva liquidació. El juny del 2013 va presentar el concurs de creditors.

Exit mobile version