Site icon El Triangle

L’Eurocambra buida i els carrers plens per Palestina

No és obligatori presenciar el debat des de l’escó de la Cambra. Cada grup parlamentari té comissions assignades i són els representants de cadascuna de les comissions els qui presenten els seus treballs a la resta de parlamentaris. Per això és molt difícil que els 750 eurodiputats presenciïn plegats la presentació, discussió i votació d’algun dels temes que tracta l’ordre del dia. Però tenint en compte que en una setmana l’exèrcit israelià ha matat 250 persones, 50 d’elles nens, a Gaza, el debat sobre Palestina mereixia, seogons la majoria d’opinions a les xarxes socials, més atenció dels representants de la ciutadania a Europa.

Twitter i Facebook han tret fum les darreres hores, des que Podemos va penjar la foto de l’Eurocambra pràcticament buida mentre es debatia l’atac d’Israel a Gaza. “Això passa quan no hi ha milions ni petroli per rascar”, “La majoria conformen el braç executor genocida que és l’OTAN” o “Sortim d’Europa” són alguns dels comentaris que els usuaris indignats amb la foto han deixat a les xarxes.

Mentre els representants de la ciutadania no assistien al debat, els carrers de les principals ciutats d’Espanya s’omplien de gent que demanava el boicot comercial a Israel i una Palestina lliure. Aquest dijous a la tarda unes 5.000 persones (10.000 pels organitzadors i 3.000 per a la Guàrdia Urbana) s’han manifestat a la via Laietana de Barcelona per protestar contra les accions militars d’Israel. En contra de la resolució que no va aprovar el Parlament, els manifestants han demanat a la Generalitat que posi punt i final a la seva “complicitat” amb l’estat israelià.

Exit mobile version