L’Eurocambra buida i els carrers plens per Palestina

Allau de crítiques per la foto de Podemos

No és obligatori presenciar el debat des de l’escó de la Cambra. Cada grup parlamentari té comissions assignades i són els representants de cadascuna de les comissions els qui presenten els seus treballs a la resta de parlamentaris. Per això és molt difícil que els 750 eurodiputats presenciïn plegats la presentació, discussió i votació d’algun dels temes que tracta l’ordre del dia. Però tenint en compte que en una setmana l’exèrcit israelià ha matat 250 persones, 50 d’elles nens, a Gaza, el debat sobre Palestina mereixia, seogons la majoria d’opinions a les xarxes socials, més atenció dels representants de la ciutadania a Europa.

Twitter i Facebook han tret fum les darreres hores, des que Podemos va penjar la foto de l’Eurocambra pràcticament buida mentre es debatia l’atac d’Israel a Gaza. “Això passa quan no hi ha milions ni petroli per rascar”, “La majoria conformen el braç executor genocida que és l’OTAN” o “Sortim d’Europa” són alguns dels comentaris que els usuaris indignats amb la foto han deixat a les xarxes.

Mentre els representants de la ciutadania no assistien al debat, els carrers de les principals ciutats d’Espanya s’omplien de gent que demanava el boicot comercial a Israel i una Palestina lliure. Aquest dijous a la tarda unes 5.000 persones (10.000 pels organitzadors i 3.000 per a la Guàrdia Urbana) s’han manifestat a la via Laietana de Barcelona per protestar contra les accions militars d’Israel. En contra de la resolució que no va aprovar el Parlament, els manifestants han demanat a la Generalitat que posi punt i final a la seva “complicitat” amb l’estat israelià.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari