Site icon El Triangle

El PSOE demana exhumar Franco i Primo de Rivera

Salvador_Esteve

Salvador_Esteve

El PSOE ha presentat aquest dimarts una proposició de Llei per reformular el Valle de los Caídos i convertir-ho “en un espai de dignificació, honor i homenatge a totes les víctimes dels dos bàndols de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”. Per a això, el text signat per Odon Elorza, exalcalde de San Sebastian, reclama que s’exhumin les restes mortals de Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera.

Per als socialistes, s’hauria de “reconvertir” el Valle de los Caídos per complir amb la Llei de Memòria Històrica i honrar d’aquesta manera a tots dos bàndols. En aquest sentit, consideren necessari que Franco deixi de tenir un lloc preponderant en el conjunt monumental, per la qual cosa pretenen exhumar-loo i lliurar les seves restes als seus descendents o fer amb elles el que es consideri més convenient.

De la mateixa manera es mostra el PSOE respecte a José Antonio Primo de Rivera, a qui també demanen exhumar i que deixi de presidir un conjunt monumental en el qual descansen 35.000 víctimes. “Resulta imprescindible posar fi a l’actual jerarquia funerària que ofereix la basílica del Valle de los Caídos perquè constitueix una ofensa i falleix el principi d’igualtat de tractament a causa de les restes de totes les persones que allí reposen”, destaca la proposició presentada pel PSOE.

Exit mobile version