Site icon El Triangle

Bauzá trenca el consens polític i social de les Balears

José Ramón Bauzá

José Ramón Bauzá

Jose L. Cánovas

Catalán en Valencia y valenciano en Barcelona. Licenciado en Ciencias de la Información y postgrados en Reporterismo y Periodismo Digital. Antes Vanity Fair, lamalla.cat, XTVL y Efe. Ahora, El Triángulo. Català a València i valencià a Barcelona. Llicenciat en Ciències de la Informació i postgraus en Reporterisme i Periodisme Digital. Abans Vanity Fair, lamalla.cat, XTVL i Efe. Ara, El Triangle.
Totes les Notes »

Una manifestació històrica va omplir diumenge passat els carrers de les principals ciutats de les Illes Balears per protestar contra la política lingüística i educativa del Govern de José Ramón Bauzá. L’atapeïda marea verda, que només a Palma va aplegar prop de 100.000 persones, escenifica el rebuig de la ciutadania al projecte estel·lar d’un executiu que pot atribuir-se el mèrit d’haver trencat el consens polític i social de les Illes, construït durant els últims trenta anys. En només dos anys de govern, Bauzá ha despertat la reacció contrària dels sectors educatiu, sanitari i social, de bona part dels empresaris i, fins i tot, de membres del mateix Partit Popular de les Balears.

 

Malgrat la contundent resposta del sector educatiu i la ciutadania, que a més de massiva va ser unitària perquè hi van participar els sindicats, les entitats socials i culturals, les associacions de pares i mares, la Universitat de les Illes Balears i la societat civil, el Govern de Bauzá no té previst canviar de parer. El conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha assegurat que els participants “no representen el sentiment popular” i que el Govern no farà “cap pas enrere” en relació amb l’aplicació del trilingüisme a les escoles.

 

Fill d’un mallorquí i una madrilenya i estudiant de la Complutense, vol marcar diferència, a l’estil del PP valencià, entre la varietat balear “que parlaven els nostres padrins” i la llengua catalana. Els ciutadans ja van celebrar una multitudinària manifestació al 2012 per protestar contra la modificació de la Llei de funció pública, que elimina el català com a requisit imprescindible per accedir a una feina a l’administració pública, reforma que el Tribunal Constitucional ha avalat aquesta setmana. La mesura va ser rebutjada fins i tot per companys de partit, com l’exalcalde de Manacor i diputat Toni Pastor, que va ser expulsat del PP per trencar la disciplina de vot al Parlament autonòmic.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

Exit mobile version