Site icon El Triangle

El “relaxing cup of café con leche in Plaza Mayor” va costar 220.000 euros

Botella

Botella

L’Ajuntament de Madrid va gastar 220.000 euros en discursos per a la candidatura de la ciutat a albergar els Jocs Olímpics de 2020. La xifra ha estat revelada per fonts de l’oficina olímpica, malgrat la negativa inicial dels implicats a publicar els comptes. El propi autor dels parlaments, el nord-americà Terrence Burns, es va negar a parlar dels seus honoraris en una entrevista a la revista Vainity Fair.

Així, ara s’ha sabut que Burns, a més de responsable del tan comentat “relaxing cup of café con leche in Plaça Major”, també es va encarregar dels discursos del príncep Felipe o Pau Gasol. Fins ara es coneixien altres despeses de la candidatura, com el preu dels vestits o de la campanya publicitària.

Aquest ha estat el primer fracàs de Burns en les seves col·laboracions amb candidatures olímpiques. Prèviament havia treballat per a cinc ciutats que van aconseguir els seus objectius. Amb Madrid va començar a col·laborar al febrer i des de llavors ha supervisat els gestos, manera de caminar o discursos dels membres de la comitiva espanyola. També es va encarregar dels parlaments en les visites a Lausana prèvies a la fallida elecció de Buenos Aires, en la qual Tòquio va resultar escollida.

El pressupost previst per a la candidatura era de 24 milions d’euros, dels quals poc més de la meitat ho han pagat els patrocinadors de la candidatura i 11,5 milions l’Ajuntament de Madrid. Segons informa El País, no s’han gastat tots els diners i aquest superàvit revertirà a les arques públiques.

Exit mobile version