Site icon El Triangle

ACS causa cent sismes en injectar gas en el subsòl del Mediterrani

Castor

Castor

La constructora ACS, propietat de Florentino Pérez, ha començat a injectar gas en el magatzem subterrani del Castor, el que ha provocat en una setmana un centenar de sismes a la costa del nord de la província de Castelló, davant dels municipis de Vinaròs, Peníscola i Benicarló, segons ha informat VozPópuli. La intensitat dels terratrèmols no ha superat els tres graus a l’escala Richter, segons va informar l’Institut Geològic de Catalunya, però ha despertat les queixes dels ajuntaments i de grups ecologistes.

 

Segons l’Assemblea d’indignats de Vinaròs, ja s’han produït més de cent sismes a la zona des del passat 8 de setembre, quan es va començar a injectar gas al dipòsit submarí. Els ajuntaments de Peníscola i Vinaròs ja han expressat el seu temor a les conseqüències que això pot tenir sobre l’estabilitat sismica de la zona. El magatzem està ubicat a 22 quilòmetres davant de la costa i a 1.700 metres de profunditat.

 

L’empresa d’ACS que explota el Castor, Escal UGS, ha assenyalat que la possibilitat d’aquests terratrèmols ja estava prevista en el projecte i que no preveu aturar les injeccions de gas. El seu president, Recaredo del Potro ha assegurat que no hi ha motius per alarmar els ciutadans i que tot està dins dels paràmetres normals. Per la seva part, grups ecologistes critiquen la falta de informació i reclamen més transparència.

Exit mobile version