Site icon El Triangle

El vincle entre Partal i la XAL, als tribunals

Vicent Partal

Vicent Partal

Alguns dels treballadors que han estat acomiadats per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) reclamaran per via judicial a la Diputació de Barcelona, propietària de l’ens, que es faci públic el contracte signat amb la productora Partal, Maresma & Associats, SL, propietat del director de Vilaweb, Vicent Partal. El periodista emet el programa de ràdio ‘L’internauta’ a emissores de la XAL, segons han explicat a EL TRIANGLE fonts coneixedores del cas.

Després que EL TRIANGLE informés dimecres que el PSC preguntaria pel contracte de Partal amb l’ens de la Diputació, el director de Vilaweb va afirmar a la xarxa social Twitter que ni ell ni el seu mitjà cobren un sol euro de la XAL per fer ‘L’Internauta’.

Aquesta explicació no ha convençut els treballadors acomiadats, que asseguren: “Si això fos així, qui quedaria en evidència seria el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, per regalar espais a l’emissora pública que dirigeix”.

Els treballadors acomiadats han destacat que la XAL ja tenia un programa dedicat a ciència i tecnologia que incloïa informacions relacionades amb Internet, i que va ser eliminat de la graella poc després de l’arribada de Partal a l’emissora.

També serà reclamat pels antics treballadors de la XAL el contracte de Vicent Sanchis, director del programa “Al cap del dia”, produït per la XAL i emès per les seves televisions locals associades.

“Els advocats que representen aquests treballadors i els partits polítics de l’oposició a la Diputació de Barcelona demanaran que es facin públics ja els continguts dels contractes signats per Partal, Sanchis i Pena”, diuen.

Exit mobile version