Site icon El Triangle

La ineficiència de l’Oficina Antifrau de Catalunya

Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)

Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)

Fa quatre anys que el Parlament va decidir crear l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), pionera a Espanya, de fet, no hi ha a l’Estat un ens de control similar, i en aquest temps només 11 dels expedients tramitats contra activitats il·legals han acabat a Fiscalia.

Enguany ja s’han tramitat tres expedients, ha dit aquest dimecres al Parlament el director de l’ens, Daniel de Alfonso, que sempre recorda l’entrebanc que va suposar per a l’activitat de l’OAC la sobtada mort del seu predecessor en l’inici de l’anterior legislatura.

Expedients d’investigació finalitzats que han donat lloc a 11 comunicacions a fiscalia, 5 han estat comunicacions a l’autoritat administrativa, com la sindicatura de comptes, 50 han estat informes raonats, 32 causes arxivades i 22 han acabat amb recomanacions.

En aquest primer semestre de 2013: 25 expedients i 3 col·laboracions amb Fiscalia. Mentre al llarg del 2011, nomes van ser 27, i 44 en tot el 2012 per a una plantilla de 50 treballadors, comptant administratius i porters, i un pressupost de 5 milions d’euros.

D’aquí l’enuig dels diputats que han participat en la comissió parlamentària d’aquest dimecres, com Carina Mejías, de C’s, que encara espera les respostes a la bateria de preguntes remesa a Governació l’abril passat.

O el diputat de la CUP, David Fernández, que s’ha queixat de la “batalla desigual contra la corrupció”. El parlamentari ha considerat un “insult a la democràcia que el senyor Bustos encara estigui a la diputació de Barcelona cobrant 86.000 euros”. O que en el Cas Pallerols, “hi hagi tres causes amb sentència i tres tractaments privilegiats diferents: un doble indult, un pacte amb fiscalia avalat per la Generalitat, i un amortiment de la pena i la seva substitució per una multa”.

Exit mobile version