Site icon El Triangle

Torrens dimiteix com a alcalde per l’escàndol de Petromiralles

Josep Maria Torrens

Josep Maria Torrens

Josep Maria Torrens, propietari de l’empresa de gasolineres Petromiralles, ha presentat la seva dimissió com a alcalde de Santa Maria de Miralles (Barcelona), després que es destapés una suposada trama de frau en les factures de l’IVA en la qual se li acusa de ser el responsable.

Torrens, imputat al costat del seu germà encara que tots dos estan en llibertat amb càrrecs, ha renunciat al càrrec en el ple d’aquest dimecres i el seu lloc serà ocupat interinament pel primer tinent d’alcalde, Pere Argelich.

El jutge li acusa de blanqueig de diners, frau fiscal, maquinació per alterar el preu de les coses, falsedat i tinença il·lícita d’armes. Segons les estimacions de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, els responsables de la trama podrien haver defraudat una quantitat superior als 250.000 euros diaris i més de 100 milions en total.

La companyia Petromiralles també està relacionada amb les polèmiques operacions de Jordi Cuxart, administrador i propietari d’Info-Cobrament, una financera de Palafrugell en concurs de creditors. Petromiralles va endossar a Info-Cobro una sèrie de crèdits per valor de més de 6 milions d’euros que havia concedit a empreses participades per la petroliera de Santa Maria de Miralles que travessaven per dificultats. Cuxart era fins a fa un any el president de la fàbrica de motocicletes Ossa, una marca patrocinada per Petromiralles.

Exit mobile version