Site icon El Triangle

Hisenda colla les comunitats

Montoro

Montoro

Enric Arqués

Periodista. Licenciado en Periodismo y he cursado un Master en Periodismo Avanzado - Reporterismo. Antes a Onda Rambla - Punto Radio, Europa Press Cataluña, Onda Cero Barcelona y ahora en el diario digital El Triangle. He seguido y sigo la actualidad política, así como el mundo de los Tribunales. Periodista. Llicenciat en Periodisme i he cursat un Màster en Periodisme Avançat - Reporterisme. Abans a Onda Rambla - Punto Radio, Europa Press Catalunya, Onda Cero Barcelona i ara al diari digital El Triangle. He seguit i segueixo l'actualitat política, i també el món dels Tribunals. 
Totes les Notes »

Si una comunitat autònoma incompleix el pagament a proveïdors en els terminis legals de 30 dies, des del Ministeri d’Hisenda podrien prendre la decisió d’intervenir-la i suspendre la seva competència normativa sobre els tributs cedits. Aquesta mesura extrema està contemplada en la Llei d’Estabilitat Pressupostària per fer complir la reducció del dèficit i del deute financer.

 

Aquest cas extrem d’intervenció es produirà en qualsevol cas set mesos després que es produeixi el primer avís a la comunitat i des del moment en què aquesta prengui les primeres mesures de tresoreria per evitar incomplir la normativa. Si s’arribés a donar aquest cas des d’Hisenda enviarien els famosos ‘homes de negre’ a la comunitat autònoma que fos intervinguda per no haver pagat en el termini establert als proveïdors.

 

D’aquesta manera el ministeri que encapçala Cristóbal Montoro té a la seva mà la possibilitat de seguir apretant a les administracions autonòmiques amb una mesura que se suma a la demanda de fer complir el límit de dèficit i que ha generat fortes discrepàncies entre el Govern espanyol i governs com el de Catalunya

Exit mobile version