La Audiencia de Barcelona admite que el Parlament sea parte en una causa sobre Pegasus

La resolución legitima a la cámara catalana para ser acusación particular y popular en el caso de espionaje denunciado por independentistas

Roger Torrent
Roger Torrent

L’Audiència de Barcelona ha permès que el Parlament de Catalunya sigui part de la causa judicial sobre l’espionatge mitjançant el programa Pegasus denunciat per figures de l’independentisme, entre els quals hi ha l’expresident de la cambra i conseller Roger Torrent.

La resolució, coneguda aquest dimarts, legitima el Parlament no només per ser acusació particular, sinó també per ser acusació popular per la seva condició d’institució pública, una decisió contrària al criteri del jutge instructor del cas, que havia rebutjat la petició en aquest sentit dels representants legals de la cambra.

Els magistrats de l’Audiència de Barcelona, segons recull Europa Press, consideren que les presumptes intrusions mitjançant Pegasus poden haver vulnerat la intimitat dels denunciants, dels quals destaca que són diputats, exdiputats i treballadors de la cambra catalana, i també la seguretat informàtica dels dispositius.

Aquest cas sobre l’ús de Pegasus, que l’independentisme atribueix al CNI, s’investiga al Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona. L’altre afer sobre l’ús del programa espia correspon a les intrusions en els terminals mòbils del president del govern, Pedro Sánchez, i dels ministres Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario