Salut no desatasca el conflicto y los médicos irán a la huelga

Pese a compartir "diagnóstico", no se ha llegado a ningún pacto por las insalvables diferencias

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha anunciat que el sindicat manté la vaga prevista per demà i dijous. "Farem les mobilitzacions que estaven previstes", ha dit. Ho ha anunciat després d'una reunió d'última hora amb el departament del Salut, en què no s'ha aconseguit arribar a un acord. Com limitar la sobrecàrrega de feina és el principal desacord, juntament amb els sous. Aquests dos punts que són ara mateix el principal escull. Hi ha entesa, però els metges volen més concreció i aquesta no ha arribat a temps per desconvocar les vagues de demà i demà passat. Metges de Catalunya vol que es limiti el nombre de visites diàries i que se'n garanteixi una durada adequada. El Departament de Salut està d'acord en l'objectiu, però no vol concretar xifres, perquè alhora s'ha de garantir que els ciutadans tinguin accés al metge sense demores excessives. El que ofereix als metges és que es puguin autogestionar les agendes i organitzar-se ells com creguin millor. Sobre les retribucions, el sindicat demana augments significatius. Metges de Catalunya i la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya s'han emplaçat a divendres, després dels dos dies de vaga, per continuar negociant per tancar un acord que pugui ara sí desconvocar els altres dies de vaga previstos.

El secretario general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha anunciado que el sindicato mantiene la huelga prevista para mañana y el jueves. «Haremos las movilizaciones que estaban previstas», ha dicho. Lo ha anunciado después de una reunión de última hora con el departamento del Salut, en la que no se ha logrado llegar a un acuerdo.

Cómo limitar la sobrecarga de trabajo es el principal desacuerdo, junto con los sueldos. Estos dos puntos que son ahora mismo el principal escollo. Hay entendimiento, pero los médicos quieren más concreción y ésta no ha llegado a tiempo para desconvocar las huelgas de mañana y pasado.

Metges de Catalunya quiere que se limite el número de visitas diarias y que se garantice una duración adecuada. El Departamento de Salud está de acuerdo en el objetivo, pero no quiere concretar cifras, porque al mismo tiempo debe garantizarse que los ciudadanos tengan acceso al médico sin demoras excesivas. Lo que ofrece a los médicos es que se puedan autogestionar las agendas y organizarse ellos como crean mejor. Sobre las retribuciones, el sindicato pide aumentos significativos.

Metges de Catalunya y la consejería de Salud de la Generalitat de Catalunya se han emplazado a viernes, después de los dos días de huelga, para continuar negociando para cerrar un acuerdo que pueda ahora sí desconvocar los otros días de huelga previstos.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario