Illa rechaza el acuerdo de claridad propuesto por Aragonès

El jefe de la oposición plantea al presidente de la Generalitat cuatro ámbitos de entendimiento y tacha al gobierno catalán de "juguete roto"

Salvador Illa

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha rebutjat l’acord de claredat proposat a l’Estat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, una proposta inspirada en el cas del Quebec per determinar «quan i com Catalunya pot tornar a exercir el dret a decidir», en paraules del cap de l’executiu.

Illa ha descartat advocar per aquesta fórmula canadenca, indicant que «no resol res» i que s’oposa a votar sobre «ruptures». En canvi, ha reclamat a Aragonès que convoqui una taula de partits.

El president català, per la seva part, li ha replicat afirmant que el PSC defensava un acord de claredat el 2016. «Com era possible el 2016, governant el PP amb majoria absoluta, i ara no és possible?», s’ha preguntat.

D’altra banda, Illa ha lamentat que el govern català «no governa» i que és «incapaç de resoldre els problemes reals de Catalunya», i s’ha preguntat irònicament «qui mana» i si hi ha algú al capdavant d’un govern que ha descrit com una «joguina trencada que només pensa en la meitat dels catalans».

El dirigent socialista ha proposat a Aragonès assolir acords en quatre àmbits: social, infraestructures, legislatiu (sobre les llei electoral, de policia i forestal) i pressupostari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario

NOTAS ESPECIALES

Trabajamos por la emergencia climática

Nuestro planeta tiene unos recursos naturales finitos y, en un contexto de emergencia climática, debemos apostar de manera firme por la sostenibilidad, la minimización de

Noticias más leídas

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona «No actuar en páginas de este sitio web» (o similar). También puedes pulsar el botón «Activado para este sitio» o «Pausar adblocker».
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.