Las puertas giratorias entre TV3, Catalunya Ràdio, el govern y Òmnium Cultural funcionan a pleno rendimiento

Sanchis llegó a la dirección de TV3 procedente de la Junta de Òmnium, Terribas ha realizado el trayecto inverso y el periodista Jordi Eroles acaba de saltar al Departamento de Acción Exterior

TV3, Catalunya Ràdio, Òmnium Cultural i el govern de la Generalitat estan intercomunicats. Les portes d’uns organismes s’obren per permetre el pas a periodistes que venen dels altres. Vicent Sanchis va fer el salt de la vicepresidència d’Òmnium Cultural, que va ocupar nou anys, a la direcció de TV3, el 2017. Mònica Terribas, que va ser directora de TV3 del 2008 al 2012 i directora i presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio del 2013 al 2020 va trigar ben poc a ocupar la vicepresidència primera d’Òmnium Cultural després de cessar a l’emissora pública.

L’1 d’abril, Jordi Eroles passava a ser el cap de l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert que dirigeix Victòria Alsina. Deixava enrere sis anys com a redactor de Política de TV3 i una vintena a la casa. Al seu perfil de Twitter hi va canviar l’encapçalament. On hi deia “Periodista. Faig informació política a TV3” va posar-hi “Cap Comunicació @exteriorscat i @governobertcat. Sempre @TV3cat” i va mantenir la resta de la seva descripció personal, on explica que és fan de “córrer per la muntanya”. Una d’aquestes curses la va fer amb un casquet amb la bandera estelada. Quan se li va recordar que era lleig informar de les rodes de premsa que es feien al Palau de la Generalitat i encasquetar-se una estelada quan sortia a córrer va eliminar la foto del seu perfil d’Instagram. Al seu despatx del Govern la podrà exhibir sense problemes.

Una altra periodista que feia informació de política catalana a TV3, Anna Figuera, va ser fitxada per Quim Torra quan va arribar a la Presidència de la Generalitat com a responsable del seu departament de Comunicació. Tres mesos després de la inhabilitació de Torra, va tornar a la redacció d’informatius de TV3. Per alguna raó, no ha volgut fer constar el seu pas per l’Oficina de Comunicació de Presidència de la Generalitat al seu perfil de Linkedin. Hi figura que és “Periodista política ‘Els Matins’ de TV3” des de setembre de 2008. Els dos anys i mig que va treballar al Palau va demanar una excedència a Vicent Sanchis. Jordi Eroles també està en excedència. A TV3 té les portes obertes si decideix tornar-hi.

Molts periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio són socis d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana. Alguns d’ells, fins i tot, participen o presenten actes d’aquestes entitats, sobretot de la que ara presideix Xavier Antich. El director i presentador del programa d’informació política diari Més 324, Xavier Graset, n’és un d’ells. Antich era un col·laborador fixa d’El matí de Catalunya Ràdio de Mònica Terribas. Ell i el periodista i ex-diputat de la CUP David Fernández cobraven 4.800 euros per temporada per compartir la secció “El racó de pensar”, a El matí de Catalunya Ràdio quan el dirigia Mònica Terribas. Fernández és ara vocal de la Junta d’Òmnium Cultural que dirigeix Antich, de la qual també en forma part Iolanda Fresnillo, tertuliana habitual d’El matí de Catalunya Ràdio i Més 324. Laura Rosel, que va substituir Terribas en la direcció del matinal de Catalunya Ràdio, ha estat contractada en diverses ocasions per presentar actes oficials del govern de la Generalitat. Per exemple,  el del Dia Internacional de la Dones organitzat per l’Institut Català de les Dones, el març de 2019.

Un altre dels personatges amb presència habitual a TV3, Toni Soler, també es presta a intervenir en actes d’Òmnium Cultural. El director i presentador del programa diari de TV3 Està passant va participar el 26 d’agost a Besalú en un dels actes de la Ruta d’Estiu d’Òmnium Cultural: “Òmnium en ruta. Fem-nos lliures”. L’acte el va moderar una periodista de TV3, Mariona Comellas, i hi va participar el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Es titulava “Per un país lliure”. Mauri va ser entrevistat 24 vegades a TV3 i Catalunya Ràdio entre el setembre i el desembre de 2020.

La seu de Presidència de la Generalitat està a la plaça de sant Jaume, la del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert al carrer de la Pietat, la d’Òmnium Cultural al carrer Diputació i la de Catalunya Ràdio a l’avinguda Diagonal. Totes quatre a Barcelona. La de TV3 és una mica més lluny, a Sant Joan Despí, però totes les seves portes estan molt ben comunicades.

(Visited 243 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario