Luz verde del COE al acuerdo técnico de Cataluña y Aragón sobre los Juegos de Invierno

El organismo oficializa el pacto ratificando por carta el reparto de las competiciones sin modificar las ubicaciones propuestas

Pere Aragonès y Pedro Sánchez, durante un encuentro en 2021
Pere Aragonès y Pedro Sánchez, durante un encuentro en 2021

El Comitè Olímpica Espanyol (COE) ha confirmat oficialment l’acord tècnic assolit per Catalunya i l’Aragó la setmana passada sobre la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern, adreçant una carta als presidents d’ambdues comunitats autònomes, Pere Aragonès i Javier Lambán, i al president del govern, Pedro Sánchez.

Aquesta comunicació inclou la ubicació de les proves esportives que ja reflectia l’acord anunciat per Catalunya i l’Aragó, un repartiment que haurà de validar el Comitè Olímpic Internacional (COI). Així doncs, el COE ha oficialitzat que Catalunya acollirà les proves d’esquí alpí a La Molina i Masella, snowboard, freestyle a Baqueira, esquí de muntanya (potser a Boí), i hoquei sobre gel a Barcelona.

A l’Aragó es disputaran les proves de fons, biatló a Candanchú, curling a Jaca i les competicions de patinatge i velocitat sobre gel a Saragossa. Les proves de salts i tub de gel, per la manca de les instal·lacions necessàries, tindrien lloc fora d’Espanya, en una ubicació no determinada encara.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, convocarà els dies vinents una consulta ciutadana sobre la participació en la candidatura, l’abast de la qual encara no s’ha concretat. La discrepància entre els socis del govern català rau en el fet que ERC vol que es voti només a l’Alt Pirineu i l’Aran, mentre que Junts sostenen que s’hi han de pronunciar els ciutadans del Ripollès, el Solsonès i el Berguedà.

Els dos governs autonòmics i l’executiu central hauran de ratificar aquest acord tècnic validat pel COE i discutir, en una comissió formada per membres de tots tres, els pressupostos i la infraestructura de la candidatura.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario