El gobierno excluye la inversión en el complejo de Hard Rock y congela los JJOO de Invierno para contentar a la CUP

También ofrece cesiones sobre la Brimo, la educación y casos en los que ejerce de acusación particular para poder aprobar los presupuestos

El consejero de Economía, Jaume Giró, entregando el proyecto de ley de presupuestos a la presidenta del Parlament, Laura Borràs
El consejero de Economía, Jaume Giró, entregando el proyecto de ley de presupuestos a la presidenta del Parlament, Laura Borràs

El govern de la Generalitat ha plantejat diverses modificacions en el seu projecte de pressupostos inicial per obtenir el suport de la CUP, l’únic soci pel qual el president Pere Aragonès ha mostrat interès.

La darrera proposta del govern als cupaires exclou dels comptes de la Generalitat els 120 milions d’euros que preveia destinar a adquirir els terrenys on Hard Rock preveu instal·lar, a Vila-seca i Salou, un centre recreatiu i turístic (CRT). Aquest import concentrava més de la meitat de tota la inversió pressupostada per al Camp de Tarragona.

Així mateix, l’executiu planteja plasmar en una disposició addicional la seva renúncia a formalitzar una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern fins que la seva eventual celebració no s’hagi votat en una consulta ciutadana.

Aquestes cessions s’afegeixen a les relatives a la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (Brimo) i l’educació, que havien transcendit abans. En concret, el govern ofereix modificar el paper de la Brimo en els desnonaments i rebaixar progressivament les ràtios dels cicles d’educació infantil i primària.

D’altra banda, el govern català també es compromet a retirar-se com a acusació particular en set casos sorgits de denúncies pels aldarulls que van tenir lloc el 30 de gener del 2018, i a revisar tots els procediments on la Generalitat és acusació particular per retirar-se si no s’ha constatat una lesió a un treballador públic o no s’ha acreditat l’autor.

A més, el govern de coalició entre ERC i Junts s’obre a una «eventual internalització» del personal que atén el servei d’emergències 112 i a establir un «full de ruta» per internalitzar el servei 061.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario

NOTAS ESPECIALES

Noticias más leídas