El grup Mediapro surt derrotat d’Itàlia

Sky i Perform obtenen els drets d'emissió de la Sèrie A por 970 milions d'euros
Título de la imagen
Título de la imagen

A l’empresari Jaume Roures no li agrada perdre i per això té una legió d’advocats molt ben pagats al seu servei. Però en aquesta ocasió no li han servit de res. L’assemblea dels clubs de futbol de la Lega italiana acaba d’aprovar l’adjudicació dels tres blocs dels drets audiovisuals de la competició de la Sèrie A (1ª divisió) pels pròxims tres anys a les operadores televisives Sky i Perform, deixant de banda Mediapro, que ha sofert una derrota humiliant.

Curiosament, Mediapro va resultar guanyadora de la subhasta que va fer la Lega italiana el passat mes de febrer, amb una oferta de 1.050 milions d’euros per cadascuna de les temporades 2018/21. Però la cadena Sky, del magnat Rupert Murdoch, que fins ara oferia els partits de la Sèrie A a través de la seva plataforma de pagament, va presentar una demanda contra aquesta decisió als tribunals de Milà.

La justícia italiana va donar la raó a Sky, en aplicació de les lleis antitrust del país i va anul·lar el contracte amb Mediapro. La Lega va reclamar aleshores un aval suplementari de 1.200 milions d’euros al grup que presideix Jaume Roures, però les garanties addicionals aportades per la companyia i el seu nou soci xinès, Oriental Hontai Capital, no van resultar satisfactòries i els clubs van rebutjar finalment la contraoferta de l’empresa.

Aquest dia 13 de juny s’ha fet una nova subhasta dels drets audiovisuals de la Sèrie A del calcio per les tres temporades 2018/21, que han estat adjudicats a Sky i a Perform per uns 970 milions d’euros (un 20% més que l’anterior temporada), però amb clàusules variables que poden fer pujar el preu. La patacada que ha rebut Mediapro a Itàlia és de les que fan mal i, a més, els clubs de la Lega es neguen a retornar-li els 64 milions d’euros que ja havia dipositat com a paga i senyal.

El trotskista Jaume Roures comença amb mal peu la seva relació amb els maoistes d’Oriental Hontai Capital, que han comprat recentment la majoria accionarial de Mediapro. L’operació d’Itàlia era la primera que feien plegats en aquesta nova etapa. L’empresa també ha compromès una morterada per la compra dels drets de la lliga francesa de futbol, però el contracte és a partir de la temporada 2020/21.

La visita, dimarts passat, de la policia a les dependències de Mediapro, a la Diagonal de Barcelona, seguint el rastre del cens electoral que es va fer servir en el referèndum del passat 1-O tampoc no ha fet gota de gràcia als xinesos. I, per postres, Jaume Roures ha anunciat que finançarà una pròxima pel·lícula de Woody Allen, director de cinema que s’ha vist esquitxat per un escàndol sexual denunciat per la seva fillastra Dylan Farrow, en plena voràgine pel cas Weinstein, i que ha perdut, de sobte, tot el seu prestigi i el seu glamour en el món de la indústria cinematogràfica nord-americana, on ha passat a ser un empestat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deja un comentario

Notícies més llegides