L’alcalde de Girona demana explicacions al ministre de l’Interior pel tiroteig de la nit de Sant Joan

Salellas sosté que cal una intervenció integral a la Font de la Pólvora però que "no s'ha de pensar que és el Bronx"

Lluc Salellas

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas (CUP-Guanyem Girona), insta el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a donar explicacions sobre el tràfic d’armes en referència al tiroteig mortal de la nit de Sant Joan. En una entrevista a RAC1, Salellas ha assegurat que “el més greu de tot plegat” és que el principal sospitós tingués a mà un subfusell d’assalt.

En referència al principal sospitós, un traficant d’armes conegut per la policia i que acumula nombrosos antecedents, l’alcalde de Girona ha admès que no s’explica perquè es trobava en llibertat. “Entenc que ha passat per processos judicials, i que a partir d’aquí el sistema dictamina si pot estar al carrer a partir de lleis i normatives”, ha puntualitzat durant l’entrevista.

Salellas, però, sí que ha criticat durament que el sospitós tingués a mà un subfusell d’assalt AK.47. “El que em sembla més greu de tot plegat és que hi hagi aquestes armes a la nostra ciutat”, ha dit l’alcalde de Girona. I aquí, Salellas ha llançat una dura crítica contra el govern espanyol i, més en concret, contra el ministre de l’Interior.

“Qui ho permet i qui ho avala? Com és que els cossos de seguretat de l’Estat no actuen bé davant un fenomen com és el tràfic d’armes?”, s’ha demanat l’alcalde, subratllant que aquesta problemàtica “sobrepassa” tant els Mossos d’Esquadra com les policies municipals. “Més enllà de persones com el suposat assassí, que tenen actituds absolutament condemnables, hi ha un ministre de l’Interior i algú amb competències molt grans d’un Estat que ha d’explicar per què hi ha armes com aquesta a les nostres ciutats”, ha dit Salellas. “Perquè al final, si no hi fossin, no passarien aquestes coses”, ha afegit.

“No és el Bronx”

En referència al barri de la Font de la Pólvora, Lluc Salellas ha dit que no és un barri “especialment conflictiu”, però sí que ha puntualitzat que hi ha “molta precarietat i pobresa” i que, en alguns punts, “s’hi delinqueix”. “Però hi ha altres barris de Catalunya on això també passa, i vull deixar clar que l’episodi que es va viure no és ni normal ni habitual”, ha subratllat.

“La gent no ha de pensar que és el Bronx”, ha dit l’alcalde, en referència a la Font de la Pólvora. I aquí, Salellas ha admès que cal abordar-ne la situació “de manera estructural”, impulsant polítiques que abracin l’àmbit social, de seguretat, d’habitatge i d’urbanisme. “Aquí és on ens hi hem de posar tots i totes, i l’Ajuntament tot sol no ho pot fer; si no impulsem actuacions d’aquest tipus, difícilment podrem generar certes dinàmiques que són necessàries per a aquells punts del barri que ens preocupen”, ha dit.

(Visited 146 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari