El Govern d’Espanya estudia canvis legals perquè les comunitats de veïns puguin vetar els pisos turístics

La ministra d'Habitatge aposta per "empoderar" els veïns per garantir l'accés a l'habitatge

Isabel Rodríquez (ACN)

La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha anunciat aquest dimarts que el Govern d’Espanya estudia impulsar una modificació de la llei de propietat horitzontal perquè les comunitats de veïns puguin vetar la instal·lació de pisos turístics als seus edificis.

En una entrevista a Telecinco recollida per l’ACN, Rodríguez ha celebrat la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de no renovar llicències, i ha apuntat que l’executiu central busca formes per “empoderar” els veïns i limitar el nombre de pisos turístics a tot arreu on limitin l’accés a l’habitatge.

Segons Rodríguez, cal garantir l’accés a un habitatge digne amb la implicació de totes les administracions, i “és evident” que la proliferació de pisos turístics xoca amb aquest dret perquè augmenta el preu dels lloguers i limita l’oferta.

La ministra ha celebrat que hi hagi comunitats autònomes que hagin decidit intervenir en la qüestió i permetin que els ajuntaments puguin fer-ho, “com en el cas de Barcelona, que les prohibirà per beneficiar la seva ciutadania, que vol viure a la seva ciutat i no vol que sigui un parc temàtic”, ha manifestat.

La titular d’Habitatge i Agenda Urbana, a més, ha recordat que en el cas de Madrid el mateix ajuntament admet que el 92% dels pisos turístics, prop de 12.000, actuen sense llicència, i ha destacat que la doctrina del Tribunal Suprem permet a l’administració que els consideri activitat econòmica.

Rodríguez ha indicat que el Suprem ha establert que “les comunitats de propietaris tenen molt a dir”, i que el govern central valora “una modificació de la llei de propietat horitzontal” perquè els veïns puguin opinar sobre la instal·lació de pisos turístics als seus edificis.

“És un fenomen que afecta tothom i que està limitant el dret a l’habitatge i canviant el model de convivència” i, per tant, “cal intervenir, perquè si no tenim veïns tindrem només desenvolupament turístic”, ha afegit.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari