El tiroteig de Girona es va produir per una discussió entre membres de dues famílies

Les dues víctimes mortals pertanyien al que es coneix com a clan dels Tomate

Zona on es va produir el tiroteig la nit de sant Joan al barri de La Font de la Pólvora, a Girona (Gerard Vilà. ACN)

L’enfrontament que va acabar amb la mort de dues persones al barri de Font de la Pólvora a Girona la nit de sant Joan es va produir arran de la discussió entre membres de dues famílies que sopaven plegats. Pel que sembla, la disputa va començar entre dues dones i l’autor dels trets va anar a buscar una arma AK47 en veure la baralla. Fonts policials l’han identificat com un traficant d’armes que té nombrosos antecedents penals.

Les víctimes mortals són un home de 48 anys i una dona de 44, que pertanyen al que es coneix com clan dels Tomate. Dos fills de l’home, cap del clan, són les dues persones que van ser traslladades a l’hospital Trueta on es troben en situació estable dins la gravetat. L’autor dels trets i alguns dels seus familiars van fugir en dos vehicles i encara no han estat detinguts pels mossos d’esquadra, que creuen que es podrien haver amagat a Santa Llogaia d’Àlguema. Familiars i amics de les víctimes ateses a l’hospital Trueta van intentar entrar a la força al recinte sanitari i van haver de ser continguts per mossos d’esquadra. En els aldarulls van resultar contusionades diverses persones, entre elles dos policies.

Veïns del barri i familiars de les víctimes, armats amb pals, han fet destrosses avui en habitatges on vivia el presumpte assassí i membres del seu clan i en vehicles de la seva propietat.

L’ajuntament de Girona ha decretat dos dies dol oficial i ha convocat la Junta Local de Seguretat els propers dies. L’alcalde, Lluc Salellas, ha demanat “serenor i calma” i ha dit que “cal seguir treballant al barri per ajudar a que no es torni a produir mai més” incidents com aquest i que “això no se soluciona només amb discursos, sinó que es fa amb accions concretes”. La dona assassinada era una empleada municipal que treballava de cuinera al centre d’acollida La Sopa.

(Visited 219 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari