Denuncien una agressió homofòbica als Ferrocarrils de la Generalitat a la línia Llobregat-Anoia

Els usuaris de FGC es queixen reiteradament de la manca de vigilància i seguretat a l’interior dels combois

Estació dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Pallejà on va baixar l'agressor

Omar Olmedo va ser agredit dissabte en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la Línia llobregat-Anoia quan va recriminar a un passatger que estava fumant un porro. Tal i com va explicar el propi afectat a la xarxa social X, quan li va recriminar a aquest passatger el seu comportament la seva resposta va ser cridar-li “calla maricó”. Al fil d’aquest post, ha donat a conèixer el que va succeir a continuació. “Òbviament li he dit que pretendre insultar dient maricón és molt antic. Llavors s’ha aixecat i m’ha fet un cop de puny a la cara. M’he defensat, perquè ja estem fartes de viure això, i he cridat a la gent que truquessin a algú. Silenci absolut, ningú ha mogut ni un múscul. Ni per gravar, ni per trucar a emergències. Al cap d’una estona quan ha deixat de pegar-me he hagut de parar el tren i picar els intèrfons jo mateixa. El conductor ha sortit, li he explicat i ha seguit el trajecte”.

Tot seguit, Olmedo diu que “l’individu ha baixat a Pallejà dient-me que baixés amb ell per apunyalar-me. Ningú l’ha aturat, ningú l’estava esperant. Els de seguretat m’han dit després que saben qui és”. Les queixes dels usuaris dels trens de FGC per la manca de seguretat als seus trajectes són constants però, malgrat la seva insistència, la companyia, que depèn del Departament de Territori de la Generalitat que dirigeix Ester Capella, no ofereix cap solució.

L’Observatori contra la LGTBI-fòbia ha condemnat els fets i ha anunciat que “activem protocols i ens posem a disposició de la víctima. Treballem per un transport públic amable sense violències vers dones i LGTBI”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari