Nova causa oberta per la trama russa del procés que implica a Mas i a Puigdemont

El jutge Aguirre investiga 13 persones per malversació i alta traïció, malgrat que l'Audiència de Barcelona va ordenar posar fi a la instrucció

Artur Mas i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

El jutge Joaquín Aguirre, titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, ha obert una nova causa per suposats delictes de malversació i alta traïció en relació amb la trama russa del procés independentista. Segons ha avançat El Periódico, en aquesta peça separada s’investiguen els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont; l’exconsellera Elsa Artadi; el diputat de Junts Francesc de Dalmases; el periodista Carles Porta; l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye; el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay; l’exdirigent de CDC Víctor Terradellas; els empresaris Aleksander Dimitrenko, Jordi Sardà, Miquel Casals (amic del líder de Junts) i Zeus Borrell.

El moviment d’Aguirre ha arribat amb l’amnistia ja en vigor, després que l’Audiència de Barcelona li impedís prorrogar les indagacions i seguir investigant, obligant-lo a decidir si enviava el cas a judici o l’arxivava. No obstant això, segons el diari esmentat, la nova causa aglutinarà tot el relacionat amb la trama russa del procés i permetrà al jutge ordenar a la policia que realitzi diverses indagacions, com ara revisar els mòbils intervinguts a alguns investigats i comprovar si es van utilitzar fons públics per pagar els viatges a Rússia. Un cop acabi la instrucció, el magistrat remetrà al Tribunal Suprem la causa sobre Puigdemont, i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la de De Dalmases, ja que ambdós són aforats.

El jutge Aguirre ha incoat el nou procediment a través del cas Catmon/Igman, en el qual s’investiga la presumpta internacionalització del procés a través d’aquestes entitats de l’òrbita independentista, dirigides per Terradellas i De Dalmases, i el “suport financer dels governs de Rússia i la Xina” a una Catalunya independent. A més, el magistrat fa referència a la resolució del Parlament Europeu perquè s’investigui la ingerència russa a la Unió Europea i a Catalunya.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari