Rull no proposa cap candidat a la investidura i dimecres s’activarà el compte enrere de dos mesos

El president del Parlament confia en la "capacitat de construir consensos" dels grups per evitar la repetició

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, compareix després de la ronda de consultes per la investidura (ACN)

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha decidit no proposar cap candidat a la investidura i ha convocat un “acte equivalent” en forma de ple específic per al pròxim dimecres 26 de juny. Durant la ronda de consultes feta entre dimarts i dimecres, tant el PSC com Junts han traslladat que els seus respectius candidats –Salvador Illa i Carles Puigdemont– tenen intenció de presentar-se a la investidura, però també han demanat més temps per negociar els suports.

Amb la posada en marxa del compte enrere, els partits tindran fins al 25 d’agost per investir un president de la Generalitat. En cas que aquesta situació no es produeixi, es convocaran automàticament eleccions a la primera quinzena d’octubre. Rull ha confiat en la “capacitat de construir consensos” dels grups per evitar la repetició electoral.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari