Pànic a Waterloo per l’aparició del llibre ‘La trama rusa’

Sortirà el proper dia 26 i l’autor, David Alandete, afirma que la seva investigació justifica que s’acusi Carles Puigdemont d’alta traïció, delicte no inclòs en la Llei d’Amnistia

Portada del llibre 'La trama rusa' i document on un col·laborador de Puigdemont ha escrit les paraules 'Putin' i 'bitcoin'

L’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, el seu advocat, Gonzalo Boye, TV3 i els mitjans de comunicació independentistes han negat reiteradament que existís una trama russa del procés gràcies a la qual els seus líders haurien intentat que Vladimir Putin donés suport a la seva causa. El proper dia 26, però, sortirà al mercat el llibre “La trama russa”, escrit pel periodista David Alandete, que recull molta informació i documentació, a més de la transcripció de converses entre dirigents independentistes i emissaris russos, que confirmen l’existència d’aquesta trama.

Alandete creu que el seu treball justifica que s’acusi a Puigdemont i la resta de persones implicades en aquesta negociació amb els emissaris del Kremlin d’alta traïció. El delicte d’alta traïció no està contemplat com un dels que es beneficia de la Llei d’Amnistia aprovada recentment pel Congrés dels Diputats. “Ara, tot dependrà de les accions de la justícia”, avança l’autor del llibre. La seva publicació ha generat molt nervis en l’entorn de Puigdemont, just quan l’aplicació de la Llei d’Amnistia està topant amb entrebancs per part de fiscals i jutges que han participat en els processos judicials relacionats amb la proclamació d’independència, la tardor del 2017.

“La trama russa dels independentistes catalans es pot convertir en un obstacle judicial insalvable per a l’amnistia de Carles Puigdemont. Les proves de contactes entre ell i el seu equip amb emissaris russos, entre el 2017 i el 2024, a Barcelona, ​​Brussel·les, Moscou i Suïssa, són aclaparadores. Han estat descobertes per agents de la policia judicial, jutges instructors i la intel·ligència europea i espanyola”, explica el periodista en la informació que ha avançat sobre el seu llibre. A la xarxa social X ha publicat alguns dels documents que hi inclou. N’ha destacat un en el qual en una nota manuscrita d’un dels col·laboradors de Puigdemont s’hi llegeixen les paraules “Putin”, “finançament”, o “bitcoin”.

Entre les proves de l’existència i funcions de la trama russa del procés, Alandete explica que hi ha: Missatges interceptats que presenten visitants russos com a “emissaris de Putin”, que es van reunir amb Puigdemont en seu oficial dies abans de la seva fuga el 2017. Peticions de legislació favorable per a criptomonedes, beneficiant Rússia després d’instruccions directes de Putin per explorar aquest tipus de pagaments al seu país. Contactes amb una eurodiputada letona defensora de la independència, descoberta el 2024 com a agent encoberta de la intel·ligència russa. Mediacions amb ciutadans russos a Catalunya considerats col·laboradors de la intel·ligència russa per la Policia Nacional. Ofertes de negocis i pagament de deute català per part de Rússia amb certificats falsos de 500.000 milions d’euros. Freqüents viatges a Moscou dels assessors de Puigdemont, incloent plans de visitar la seu de la intel·ligència russa. Contactes amb periodistes i analistes influents al Kremlin, propers a Putin, com Yevgueni Sandro, nomenat representant dels desplaçats russos a l’exterior. Enregistraments de col·laboradors propers de Puigdemont planejant contactar amb integrants de la màfia russa, com Zakhar Kalaixov, condemnat a Espanya per delictes greus. Informes oficials nord-americans que vinculen polítics nacionalistes catalans amb la màfia russa a Catalunya”.

El llibre d’Alandete, que ha estat corresponsal d’El País als Estats Units i l’Orient mitjà i director adjunt d’aquest diari i ara treballa a Washington per la secció d’Internacional de l’ABC, l’ha editat Esfera de los Libros i es pot reservar ja a través d’Amazon.

(Visited 1.148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari