Montero anuncia una convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera al juliol

La vicepresidenta diu que les comunitats governades pel PP, que van reclamar la trobada, hi podran plantejar el que considerin

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una roda de premsa després d'una reunió del Consell de Ministres (La Moncloa)

La vicepresidenta primera del Govern d’Espanya, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimecres que el seu executiu convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) durant el mes de juliol, “com sempre”, per “parlar del que vulguin les comunitats autònomes i el mateix govern”.

Montero ha recordat que la qüestió central d’aquest CPFF ha de ser l’aprovació dels objectius d’estabilitat que serveixen de base per a l’elaboració dels Pressupostos Generals de l’Estat i els de les comunitats autònomes.

La vicepresidenta ho ha dit al passadís del Congrés després que aquest dimarts els consellers d’Hisenda de les 14 comunitats autònomes governades pel PP li hagin demanat que convoqués de manera “urgent” aquest organisme per carregar contra la negociació amb ERC sobre un finançament que reculli les “singularitats” de Catalunya.

Montero també ha afirmat que la reforma del sistema de finançament serà possible “si el PP porta una proposta única per a totes les comunitats autònomes”, però “el problema és que Moreno Bonilla, Ayuso i Rueda discrepen sobre el model de finançament, i no sembla que Feijóo tingui massa ganes de fer d’àrbitre sobre aquesta qüestió”, ha indicat.

En aquest marc, ha recordat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja va rebutjar una reunió amb el PSOE sobre model de finançament “perquè no té ganes d’intentar posar d’acord com a mínim a aquests tres territoris”, ha dit en referència a Andalusia, Madrid i Galícia.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari