La Fiscalia demana l’amnistia per als 46 policies nacionals investigats per càrregues de l’1-O a Barcelona

El Ministeri Públic sosté que, a tot estirar, van cometre lesions i descarta que cometessin un delicte contra la integritat moral

L'1-O a l'escola Dolors Monserdà
L'1-O a l'escola Dolors Monserdà

La Fiscalia ha demanat l’amnistia per als 46 agents de la Policia Nacional investigats per colpejar votants de l’1-O a Barcelona. En un breu escrit d’una pàgina, el Ministeri Públic ha considerat que aquests policies es poden emparar en la llei perquè la seva actuació per impedir aquella votació, a tot estirar, suposaria la comissió de delictes de lesions, lesions lleus o maltractament d’obra lleu.

En canvi, la Fiscalia no considera, al contrari que les acusacions, que algunes càrregues constituïssin un delicte contra la integritat moral, i que fossin prou greus perquè els agents no puguin ser amnistiats. Almenys una desena dels policies encausats van anunciar que demanarien l’amnistia.

L’acusació d’Irídia ja va anunciar que s’oposaria a l’amnistia dels policies, en considerar que podrien haver comès delictes de tortures o tractes inhumans o degradants contra els votants, fets exclosos de la llei d’amnistia.

Aquest mes de febrer, l’Audiència de Barcelona va confirmar la decisió del jutjat d’enviar a judici els 46 policies nacionals per les càrregues a les diferents escoles de la ciutat de Barcelona durant l’1 d’octubre del 2017, però també va descartar investigar més agents i va denegar l’arxivament de la causa plantejat per les defenses.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari