ERC veu “inaudit i irresponsable” que ningú es presenti a la investidura i demana a Rull un debat parlamentari

Vilalta insta Illa i Puigdemont a prendre's "seriosament" les negociacions per evitar la repetició electoral

El president del Parlament, Josep Rull, amb el president d'ERC a la cambra catalana, Josep Maria Jové, i la portaveu del grup, Marta Vilalta (ACN)

ERC veu “inaudit i irresponsable” que ni el candidat del PSC, Salvador Illa, ni el de Junts, Carles Puigdemont, es presentin a la investidura. La portaveu parlamentària del partit, Marta Vilalta, ha afegit que és una “falta de respecte” a la ciutadania, perquè tampoc se celebrarà cap debat d’investidura on els partits presentin els seus projectes de país. Vilalta també ha explicat que ERC ha demanat al president del Parlament, Josep Rull, que el possible acte equivalent del dia 25 de juny compti amb un debat parlamentari per evitar que hi hagi una intervenció de Rull i prou, i que els grups puguin debatre.

Durant la roda de premsa al Parlament posterior a la reunió amb Rull en el marc de les consultes prèvies a la investidura, Vilalta i el president del grup d’ERC, Josep Maria Jové, han traslladat que guanyar temps per negociar no pot comportar que PSC i Junts “amaguin el cap sota l’ala”. En una reunió de més d’una hora, Jové i Vilalta també han reclamat “transparència” dels candidats i que retin comptes amb la ciutadania.

La portaveu republicana ha assegurat que ERC aprofitarà el marge que hi haurà entre el 25 de juny (quan comenci a córrer el rellotge) fins al 25 d’agost (quan s’esgotarà) per avançar en les negociacions i evitar la repetició electoral. Així mateix, Vilalta ha fet una crida als candidats que han optat fins ara per no presentar-se a la investidura perquè es prenguin “seriosament” les negociacions. “Encoratgem qui parla de repetició electoral a treballar per evitar-la. El país mereix aconseguir els millors acords per Catalunya”, ha reiterat Vilalta.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari