La Generalitat demana que hi hagi “conseqüències” si algun fiscal o jutge rebutja “acatar” l’amnistia

Patrícia Plaja apunta que "no ha de sorprendre" que diferents estaments judicials "moguin fitxa"

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu (ACN)

La portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Plaja, ha demanat que “hi hagi conseqüències” si part del poder judicial es nega a aplicar l’amnistia. “Si hi ha algun fiscal o jutge que es nega a exercir la seva responsabilitat i acatar l’amnistia, que és una llei vigent i aprovada pel Congrés, és obvi que ha d’haver-hi conseqüències”, ha remarcat la portaveu en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Aquest mateix dimarts es reuneix a Madrid la junta de fiscals convocada pel fiscal general de l’Estat per discutir l’aplicació de la llei. Plaja, però, no ha volgut “valorar sortides de to de fiscals ni tensions en juntes”, i ha subratllat que el que és “important” és que l’amnistia s’apliqui “en la seva totalitat”. “En un Estat de dret s’ha de respectar la separació de poders i les lleis que s’han aprovat s’han d’aplicar”, ha reiterat. De totes maneres, ha admès que “no ha de sorprendre” que diferents estaments judicials “moguin fitxa”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari