Hongria descarta per ara que l’oficialitat del català torni a l’agenda de la UE, però tampoc en tanca les portes

L'ambaixador davant la UE diu que ho inclouran en les reunions de ministres si veu la "necessitat"

El primer ministre hongarès Viktor Orbán

La presidència hongaresa del Consell de la UE no té per ara “plans” perquè l’oficialitat del català torni a l’agenda de la UE. Això és el que ha assegurat aquest dimarts l’ambaixador hongarès davant la UE, Bálint Ódor, en una trobada amb periodistes per explicar les prioritats de la presidència hongaresa del Consell de la UE, que comença l’1 de juliol.

Ara bé, Ódor ha apuntat que, en cas que vegin la “necessitat”, la petició d’oficialitat de les tres llengües podria tornar a l’agenda dels ministres d’Afers Europeus.

El govern espanyol va presentar la petició d’oficialitat del català, el basc i el gallec al setembre i es va introduir en l’agenda dels ministres d’Afers Europeus en diverses trobades, fins que la qüestió va caure de l’agenda davant els dubtes polítics, legals i econòmics de la majoria de socis europeus. L’últim cop que els ministres van abordar l’oficialitat del català va ser al març.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari