Sans avisa a Sánchez que el finançament singular ha de situar Catalunya “fora del règim comú”

La portaveu d'ERC anima PSC i Junts a sotmetre's a la investidura recordant que Aragonès ho va fer sense prou suports

Raquel Sans - Foto: ACN, Bernat Vilaró

ERC ha avisat el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que el finançament singular ha de situar Catalunya “fora del règim comú”. “Que no emboliqui ni confongui”, ha manifestat la portaveu del partit, Raquel Sans, en roda de premsa aquest dilluns.

Sans ha criticat el que ha descrit com les “maniobres” de Sánchez, i ha insistit que Catalunya ha de recaptar tots els impostos per tenir “la clau de la caixa”. En canvi, no ha aclarit, si n’hi haurà prou amb aquesta qüestió per preguntar a la militància sobre una investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, o si també caldria avançar en les tres altres àrees: referèndum, estat del benestar i llengua catalana.

La portaveu republicana ha animat PSC i Junts que exerceixin la “responsabilitat” que els va atorgar les urnes el 12 de maig, i configurin les majories “necessàries” per sotmetre’s a la investidura prevista pel 25 de juny. En aquest sentit, ha recordat que el president en funcions, Pere Aragonès, ara fa 3 anys va presentar-se a una investidura que va resultar fallida, en tenir assegurats només els vots d’ERC i CUP, i no els de Junts.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari