El PP anuncia una iniciativa al Congrés per derogar les zones tensionades i l’índex de preus del lloguer

Els populars buscaran el suport d'altres formacions a la iniciativa, amb la mirada posada en Junts

Reunió de la direcció del PP (Premsa PP)

La vicesecretària de Desenvolupament Sostenible del PP, Paloma Martín, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació presentarà una proposició de llei sobre habitatges per “afavorir el desenvolupament urbà i l’oferta d’habitatge”. La iniciativa plantejarà una reforma de les lleis del sòl i de l’habitatge per, entre altres, derogar l’establiment de zones tensionades i l’índex de preus del lloguer i posar en marxa mesures contra l’ocupació d’habitatges. Segons Martín, la declaració de zones tensionades provoca una “fugida del mercat de lloguer permanent cap al lloguer temporal” per esquivar el control de preus.

El PP espera que la iniciativa rebi suport d’altres formacions al Congrés, amb la mirada posada a Junts. “Obrirem un diàleg permanent amb tots”, ha afirmat Martín, i “esperem sumar partits per donar resposta al greu problema de l’habitatge”, ha assenyalat. Segons la popular, les dades “són demolidores” perquè els preus del lloguer han tocat sostre i cada any es produeixen “16.000 delictes” relacionats amb l’ocupació. “El govern carrega sobre els propietaris la situació de possible vulnerabilitat de les famílies, i això és un atac a la propietat privada”, ha considerat.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari