Suïssa rebutja per tercera vegada auxiliar García-Castellón en no veure terrorisme en el cas Tsunami

Les autoritats judicials helvètiques es neguen a la localització de Marta Rovira

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

L’Oficina Federal de Justícia i Policia de Suïssa ha rebutjat per tercera vegada prestar l’auxili judicial plantejat pel jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón en relació amb la causa que instrueix per suposats delictes de terrorisme en el cas Tsunami Democràtic. Segons ha publicat aquest divendres El País, les autoritats suïsses reiteren que els actes descrits en la comissió rogatòria de la justícia espanyola, que demanava la localització de la dirigent d’ERC Marta Rovira, no entrarien a l’àmbit d’aplicació del seu Codi Penal.

“La jurisprudència dels nostres tribunals ha considerat que les organitzacions criminals/terroristes inclouen, per exemple, les brigades vermelles italianes, l’ETA basca i la xarxa Al-Qaeda, però no les organitzacions que, utilitzant mitjans que no són actes de violència criminal, lluiten pel poder polític al país”, assenyala la resposta de Suïssa. A parer de les autoritats judicials helvètiques, “els fets descrits no assoleixen el nivell de gravetat requerit”, ja que els actes de Tsunami van ser de “contingut polític” i “no va haver-hi fins de coacció o extorsió”.

En la petició d’auxili judicial, García-Castellón sol·licitava localitzar Rovira i també informació sobre un compte bancari que suposadament va servir per a finançar les accions del Tsunami Democràtic.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari