Rull obre dimarts la ronda de contactes per a la investidura amb Comuns Sumar i la tancarà dimecres amb ERC

Rull obre dimarts la ronda de contactes per a la investidura amb Comuns Sumar i la tancarà dimecres amb ERC

El president del Parlament, Josep Rull - Foto: Parlament de Catalunya

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, obrirà el pròxim dimarts, 18 de juny, la ronda de consultes amb els líders dels partits polítics que han obtingut representació parlamentària per veure si pot proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. La primera que passarà pel despatx d’audiències serà la líder de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, a les 12.30 hores de dimarts.

Una hora més tard ho farà Ignacio Garriga (Vox), i a les 14.00 hores, el president del PPC, Alejandro Fernández. A la tarda del mateix dimarts està previst que Rull rebi a les 15:30 hores les diputades de la CUP Laia Estrada i Pilar Castillejo, i a les 16.15 hores serà el torn de Sílvia Orriols i Ramón Abad (Aliança Catalana).

El dimecres, 19 de juny, Rull continuarà amb la ronda de contactes fins a tancar les entrevistes, començant a les 11.00 hores amb la reunió amb el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. Una hora després passarà pel despatx del president del Parlament el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i a les 13.00 hores tancaran la ronda els dirigents d’ERC i diputats Josep Maria Jové i Marta Vilalta.

El mateix dimecres o el dijous, Rull preveu poder anunciar si creu que algun diputat pot tenir els suports necessaris per a ser investit i, per tant, si nomena un candidat a la investidura, prevista inicialment per al dia 25 de juny. Si finalment considera que cap candidat està en condicions de presentar-s’hi, Rull convocarà el ple per al mateix dia 25 per a celebrar un acte equivalent a un debat d’investidura, fent així que corri ja el compte enrere per a esgotar el termini que portaria a una eventual repetició electoral.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari