L’economia catalana creix un 0,7% el primer trimestre i situa la variació interanual del PIB en el 2,5%

Ambdós valors es troben una dècima per sota de l'estimació avançada per l'Idescat a principis de maig

Pescadors del Port de Barcelona - Foto: ACN, Maria Pratdesaba

L’economia catalana va créixer un 0,7% entre el gener i el març i va situar l’increment interanual en el 2,5%, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Es tracta d’una dècima menys, tant en termes intertrimestrals com interanuals, de les xifres estimades per la mateixa institució el 8 de maig.

Aquest increment del PIB, segons recull l’ACN, s’explica per l’evolució de la demanda interna, que va créixer un 2,2% a conseqüència de l’evolució de les administracions públiques (4,4%) i del consum de les llars (2,3%).

En termes intertrimestrals, el creixement del 0,7% és equivalent a la dada espanyola i quatre dècimes superior a la taxa de la UE-27 (0,3%), mentre que en termes interanuals, se situa una dècima per sobre la mitjana espanyola (2,4%) i dos punts per sobre la UE-27 (0,5%).

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari