Sánchez reitera l’ultimàtum al PP sobre el CGPJ

El president del Govern assegura que, si no tanca un acord amb l'oposició, proposarà un model d'elecció de jutges alineat amb Europa on l'executiu no té "res a veure"

Pedro Sánchez - Foto: Pool Moncloa, Fernando Calvo

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha apuntat aquest dijous que la fórmula que el seu govern impulsarà per modificar el mecanisme de nomenament de magistrats del Tribunal Suprem, en cas que no assoleixi un acord amb el PP per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), serà “respectuosa amb la independència de CGPJ, plenament constitucional, d’acord amb la normativa europea i, sobretot, un pas important per regenerar un òrgan de govern que fa massa temps que està en paràlisi”.

Sánchez ha indicat que, contràriament al que diu el PP, la seva formació i també Sumar estudien models on l’executiu no té “res a veure” amb aquests nomenaments.

“Tots podem estar d’acord que el dia de la marmota ha durat massa, més de 2.000 dies incomplint la constitució, i el PP ha de decidir si vol ser un partit constitucional o no, i no hi ha excusa que valgui”, ha sentenciat en una roda de premsa compartida amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan.

Per tant, ha avançat que “a finals de juny, si no s’arriba a un acord, el govern de coalició proposarà al Congrés una modificació per desbloquejar aquesta situació inacceptable i alliberar el CGPJ del segrest polític del PP”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari