Montero tanca la porta a un finançament “singular” per a Catalunya

La vicepresidenta del Govern desvincula la negociació dels pressupostos de la investidura del president de la Generalitat

La vicepresidenta primera del govern d'Espanya, María Jesús Montero - Foto: Congrés dels Diputats

La vicepresidenta primera del govern d’Espanya, María Jesús Montero, ha tancat la porta aquest dijous al finançament singular que reclamen les formacions independentistes. En una entrevista concedida a RNE, Montero ha afirmat que considera que “no té cap sentit” fer “carpetes diferents d’un tema que és comú”, recull l’ACN.

“Sempre hem dit que cal impulsar una reforma global del finançament autonòmic” i, així sí, “atendre les singularitats que es poden presentar en determinats territoris”, ha afegit.

Montero també ha apuntat que el seu executiu presentarà els pressupostos generals de l’Estat per al 2025 “al setembre o l’octubre” perquè s’aprovin abans de cap d’any. Segons la vicepresidenta, la seva formació ja treballa des del mes d’abril partint dels pressupostos del 2024, que va acabar retirant.

Montero, a més, ha desvinculat un eventual suport de Junts als comptes de les negociacions per a la investidura del president de la Generalitat. Segons ha afirmat, els contactes es produeixen en “plans diferents”, i el PSOE considera que el veredicte de les urnes del 12M va deixar “clar” que els ciutadans aposten per un govern progressista liderat per Salvador Illa.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari