ERC “separa” l’acord amb el PSC a Barcelona de les negociacions per la investidura

Sans creu que hi ha "tacticisme" per part de Junts en proposar Illa pel primer debat d'investidura

La portaveu d'ERC, Raquel Sans, en roda de premsa (ACN)

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha afirmat que els republicans “separen” l’acord amb el PSC a Barcelona, que es debat aquest dijous a la tarda en un congrés, de les negociacions per la investidura del president de la Generalitat. Sans ha defensat que la Federació de Barcelona té “autonomia municipal i la capacitat per decidir”, tot i que ha apuntat que el reglament reserva a la direcció nacional executar la decisió de la consulta.

D’altra banda, la també vicepresidenta primera del Parlament ha apuntat en una entrevista a TV3 que hi ha “tacticisme” per part de Junts en proposar Salvador Illa (PSC) perquè se sotmeti al primer debat d’investidura, ja que considera que “obliga ERC a posicionar-se”. “Ens costa d’entendre que després de tot el que s’ha dit sobre Carles Puigdemont, no es vulgui enfrontar al primer debat d’investidura”, ha assenyalat Sans, que ha insistit que “aclareixin” si “sumen o no sumen” per fer Puigdemont president.

La portaveu republicana ha explicat que ERC ja està “en converses amb tothom” per la investidura, perquè els diputats republicans són “decisius”, i malgrat reconèixer que el partit està en un “moment complicat”, Sans ha assegurat que “estan a punt” per una repetició electoral. Tot i això, ha matisat que “no és útil” anar a noves eleccions perquè “hi ha un cansament per part de la ciutadania”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari